Mėsa ir žuvis sportininkams, visas jėgas paliekantiems krepšinio aikštelėje, – puikus baltymų šaltinis, raumenų statybinė medžiaga. Ne mažiau svarbūs ir angliavandeniai – jie suteikia energijos. Jų šaltinis – grūdų produktai, ankštinės daržovės.
Kiaulienos sportininkai negauna, nes ši mėsa yra riebesnė, sunkiau virškinama.
Krepšininkų pusryčiai – lengvi, neapsunkinantys kūno. Pietums jie dažniausiai gauna sriubos ir karštą patiekalą iš jautienos, vištienos arba žuvies. Pavakariams – vaisiai, lengvi pyragaičiai, sultys. Vakarienei sportininkai dažniausiai gauna makaronų su vištiena ar jūros gėrybėmis.
Pasigaminkite tokią vakarienę ir jūs: ir neapsunksite, ir turėsite energijos sirgti už Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę.
Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais
1 porcijai reikės:
100 g makaronų
90 g konservuoto tuno (savo sultyse)
30 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 česnako skiltelės
50 g švelnaus pomidorų padažo
druskos, juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą česnaką. Kai pasklis jo kvapas, pilkite pomidorų padažą. Suberkite žirnelius (nereikia jų iš anksto atšildyti), maišykite, ir kai jie ims minkštėti, supilkite tuną. Žirneliai neturi prarasti spalvos.
Viską sumaišykite, berkite druskos, pipirų, palaukite, kol tunas sušils, tada į keptuvę suberkite išvirusius makaronus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pamaišykite ir minutę-dvi patroškinkite.
Skanaus!