„Food republic“ pateikia šio vegetariško pyrago receptą. Jam reikės:
- trapios nesaldžios tešlos
- 2 valg. šaukštų Dižono garstyčių
- pusės puodelio grietinės
- šalavijo lapelių
- 2-3 cukinijų
- 5 morkų (originale naudojama specifinė morkų veislė)
- 1 baklažano
- druskos, pipirų.
Neluptas daržoves supjaustykite plonomis juostelėmis – geriausia tai daryti daržovių skustuku.
Kepimo formos pagrindą išklokite trapia tešla, ištepkite grietine, garstyčiomis, pabarstykite druska ir pipirais, šalavijo lapeliais. Po to tampriai susukite morkų juostelę, apjuoskite baklažano, cukinijos juostele. Vyniokite juosteles aplink, kol užpildysite visą formą. Kad pyragas atrodytų gražiau, sukite daržoves taip, kad odelė būtų viršuje.
Apšlakstykite paruoštą pyragą alyvuogių aliejumi, dėkite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 30-40 minučių, kol būsite tikri, kad pagrindas jau iškepė.