Kepti šį pyragą nesudėtinga – jis pavyks ir virtuvės naujokams, mat jam reikalinga sluoksniuota tešla, kurios įsigysite bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.
Reikės:
- 1 lakšto (400 g) atšildytos sluoksniuotos tešlos
- 4 valg. šaukštų (60 g) kreminio varškės sūrio
- 1 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 arb. šaukštelio Dižono garstyčių
- 3 valg. šaukštų baziliko
- 1/4 puodelio (25 g) Parmezano sūrio, susmulkinto
- 1 puodelio (100 g) mocarelos sūrio, sutrinto
- 4 vidutinių pomidorų (maždaug 600 g), supjaustytų griežinėliais
- juodųjų pipirų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Pomidorus supjaustykite 6 mm storio griežinėliais ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų sultis. Palaikykite 15-20 min. ir dar kartą nusausinkite.
Sumaišykite kreminį sūrį su garstyčiomis, česnaku, bazilikais, Parmezano sūriu.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus dėkite tešlą ir pakočiokite iki 30 x 35 cm dydžio. Perkelkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Subadykite tešlą šakute, palikdami šonus.
Apibarstykite tešlą sūrio mišiniu, ant viršaus berkite smulkintos mocarelos ir sudėkite pomidorų griežinėlius.
Kepkite 20-25 min., kol sūris išsilydys, tešla taps trapi. Apibarstykite bazilikais ir patiekite šiltą.