Mini kibinai su kopūstais
Iš nurodyto kiekio išeis 20 mažų kibinukų.
Tešlai:
- 150 g šalto sviesto
- 250 g grietinės 10-12 proc. riebumo
- 250-350 g miltų
- 1 v.š. cukraus
- 0,5 a.š. druskos
Įdarui:
- kopūsto
- morkos
- svogūno
- kario prieskonių
- druskos
- pipirų
Kibinams aptepti reikės kiaušinio arba pieno, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt.
Tešla. Dubenyje sumaišome 250 g miltų, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba tambia trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, suberiame likusius miltus, bet nepadauginame, – tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.
Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol viršus gražiai apskrunda.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“