Kibinai su kopūstais liks minkšti net ir po kelių dienų

2015 m. rugsėjo 13 d. 11:52
Jurgita Adomavičiūtė (jurgittosreceptai.lt)
Receptas
Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų. Į įdarą galima dėti ir kitų daržovių. O pačius kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles be kaselės.
Daugiau nuotraukų (1)
Mini kibinai su kopūstais
Iš nurodyto kiekio išeis 20 mažų kibinukų.
Tešlai:
  • 150 g šalto sviesto
  • 250 g grietinės 10-12 proc. riebumo
  • 250-350 g miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 0,5 a.š. druskos
Įdarui:
  • kopūsto
  • morkos
  • svogūno
  • kario prieskonių
  • druskos
  • pipirų
Kibinams aptepti reikės kiaušinio arba pieno, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt.
Tešla. Dubenyje sumaišome 250 g miltų, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba tambia trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, užminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, suberiame likusius miltus, bet nepadauginame, – tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.
Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol viršus gražiai apskrunda.
kibinaireceptaskopūstai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.