Prisiminusi šiuos vaikystės kepinius pabandžiau pati atkurti receptą, kadangi mama visad gamindavo 'iš akies'.
Gavosi puikūs, minkšti, saldūs varškės žagarėliai.
Skaniausi jie dar šilti, bet ir atvėsusiems sunku atsispirti.
Priklausomai nuo žagarėlių dydžio, gaunasi maždaug apie 60 vienetų.
Varškės žagarėliai
Ingredientai (matavimui naudojamas puodelis – 250 ml):
- 200 g varškės;
- 100 g grietinės;
- 400 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis cukraus;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- aliejaus kepimui;
- cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius, vanilę.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską bei suberkite į varškės mišinį. Užminkykite tešlą.
3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, supjaustykite juostelėmis, tada rombais ir peiliu rombo centre padarykite nedidelius įpjovimus. Per skylutę perkiškite vieną tešlos galą, gausite žagarėlio formą.
4. Aliejų gerai įkaitinkite puode ir kepkite žagarėlius. Iškeptus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Jei norite, apibarstykite cukraus pudra.
Daugiau – bakingsecrets.lt