Ar dar prisimenate šį skonį? Naminiai varškės žagarėliai

2015 m. rugsėjo 13 d. 13:18
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
Receptas
Varškės žagarėlius prisimenu iš vaikystės. Juos mums kepdavo mama. Vaikystėje tai buvo vienas mėgstamiausių desertų-kepinių. 
Daugiau nuotraukų (1)
Prisiminusi šiuos vaikystės kepinius pabandžiau pati atkurti receptą, kadangi mama visad gamindavo 'iš akies'.
Gavosi puikūs, minkšti, saldūs varškės žagarėliai.
Skaniausi jie dar šilti, bet ir atvėsusiems sunku atsispirti.
Priklausomai nuo žagarėlių dydžio, gaunasi maždaug apie 60 vienetų.
Varškės žagarėliai
Ingredientai (matavimui naudojamas puodelis – 250 ml):
  • 200 g varškės;
  • 100 g grietinės;
  • 400 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • aliejaus kepimui;
  • cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, kiaušinius, vanilę.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską bei suberkite į varškės mišinį. Užminkykite tešlą.
3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, supjaustykite juostelėmis, tada rombais ir peiliu rombo centre padarykite nedidelius įpjovimus. Per skylutę perkiškite vieną tešlos galą, gausite žagarėlio formą.
4. Aliejų gerai įkaitinkite puode ir kepkite žagarėlius. Iškeptus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Jei norite, apibarstykite cukraus pudra.
Daugiau – bakingsecrets.lt
žagarėliaikepiniaidesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.