Visų išgirtas bananų ir meduolių pyragas, kurio nereikia kepti

2019 m. rugsėjo 4 d. 15:37
Ernesta Videikienė, „Baking secrets“
Receptas
Tai vienas iš receptų, kuriuos nusprendžiau pamėginti dėl daugybės pagyrų. Išėjo minkštas, gaivus, nekeptas ir lengvai pagaminamas pyragas su meduoliais ir bananais.
Daugiau nuotraukų (1)
Orginaliame recepte želatina nededama, bet aš, kaip ir Oditėlė („Oditėlės blogas“), nusprendžiau jos šiek tiek įdėti. Pyragas buvo labai minkštas, pjaustėsi gerai, bet tikrai nebuvo standus. Todėl jums spręsti, ar želatinos tikrai reikia, ar ne.
Ingredientai
18 cm apvaliai torto formai
  • 300 g meduolių
  • 300 g grietinės
  • 3 bananai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis želatinos
Gaminimo eiga
1. Meduolius susmulkinkite.
2. Cukrų įmaišykite į grietinę.
3. Želatiną ištirpinkite vandenyje, atvėsinkite ir supilkite į grietinę.
4. Bananus supjaustykite.
5. Į formą dėkite trečdalį meduolių, pilkite pusę grietinės ir dėkite smulkintus bananus. Vėl sluoksnis meduolių, grietinės, bananų ir galiausiai užbarstykite likusiais meduoliais.
6. Dėkite pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai per naktį.
Daugiau – bakingsecrets.lt
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 2 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.