Kepdami vaisiai karamelizuojasi, o saldūs trapios tešlos trupiniai ir lėtai tirpstantis kaušelis ledų suteikia šiam desertui šventinį statusą!
Keptų persikų arba kitokių sezoninių vaisių desertas su ledais
Ingredientai (6 asm.):
- 8 dideli prinokę persikai, supjaustyti plonomis riekelėmis
- 3 šaukštai rudojo cukraus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Saldžių trupinių tešlai:
- 1/2 stiklinės miltų
- 1/4 stiklinės cukraus
- 1/4 šaukštelio valgomosios sodos
- 1/4 šaukštelio druskos
- 60 g sviesto, supjaustyto į mažus gabaliukus
- 1 kiaušinio trynys
- 1/4 šaukštelio vanilės
Patiekimui:
- vanilinių ledų
- mėtos lapelių arba šviežių uogų
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C ir įjunkite viršutinio kaitinimo elemento funkciją, padėkite lentyną arčiau viršutinio elemento.
Apibarstykite persikus ruduoju cukrumi ir sudėkite į gilų kepimo indą. Kepkite persikus 15 min., praėjus pusei laiko juos pamaišykite, apverskite. Turi gautis karamelizuoti, minkšti vaisiai. Išimkite ir palikite trumpam pravėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 C.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską. Sudėkite sviestą ir pirštų galiukais sutrinkite masę. Pabaigoje įmaišykite trynį ir vanilę, ir viską sumaišę sudėkite šią masę į šaldytuvą, kad sukietėtų.
Iškepusius persikus pašlakstykite citrinos sultimis ir padalinkite juos į 6 kepimo indelius. Apibarstykite paruošta trupinių mase ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 min, kol viršus gražiai paruduos. Palikite praaušti 5 minutes.
Patiekiant uždėkite po kaušelį vanilinių ledų ir papuoškite mėtos lapeliu arba šviežiom uogom.
Šaltinis – nidosreceptai.lt