Reikės:
- cukinijų
- česnako
- pipirų žirnelių
- krapų
- kalendros grūdelių
- raudonosios paprikos (nebūtina)
- lauro lapelių
Marinatui:
- 600 ml vandens
- 1,5 v.š. druskos
- 180 g cukraus
- 150 ml 9 proc. actо
Cukinijas supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame cukinijas.
Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant cukinijų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant cukinijų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“