Klafučio kraštai gavosi traškūs, o vidus minkštas. Mūsų verdiktas – mėginti verta ir su kitomis uogomis. O skeptikus iš karto įspėju, tai paprastas kepinys ir paprastas skonis, nieko labai „mandro“ nesitikėkite, tačiau visai gardu.
Patarimai, pastebėjimai. Tik vėliau perskaičiau, kad persijojus miltus gautųsi dar geresnis rezultatas. Deja, nespėjau pabandyti. Jei turit sietelį ir netingite, miltus persijokite. Tikrai nepakenks. Gausis puresnis kepinys.
Taip pat siūloma būtinai pabarstyti cukraus pudros, nes klafutis nėra klafutis be cukraus pudros. Jei mėgstate, pirmyn. Aš nespėjau net pudros užbarstyti, o beje ir tingėjau terliotis, suvalgėm viską per 10 minučių. Jei būčiau užbarsčiusi pudros, gal atrodytų patraukliau (mano požiūriu, tai nėra pats išvaizdžiausias kepinys), bet norėjau parodyti, kaip klafutis atrodo iš tiesų, nepaslėpti po storu pudros sluoksniu. Galima naudoti ir kitas uogas: mėlynes, avietes, net abrikosus ar kriaušes.
Vyšnių klafutis
Receptas adaptuotas iš The Guardian
Ingredientai
20 cm apvaliai kepimo formai
- 2 kiaušiniai
- 90 g miltų
- 80 g cukraus
- 150 ml pieno
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 30 g tirpinto sviesto
- 350 g šviežių ar šaldytų vyšnių
- 1-2 šaukštai cukraus skardos pabarstymui
Gaminimo eiga
Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Įdėkite šaukštą ar du cukraus ir paskleiskite per visą skardą, kad apliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Vyšnias sudėkite į kepimo formą.
Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.
Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į formą ant vyšnių.
Kepkite apie 35 minutes arba kol paruduos.
Daugiau – bakingsecrets.lt