Vasaros metu būtent tokie yra mano lengvi pietūs. Šiek tiek primirštos perlinės kruopos, roškinamos su šlakeliu vyno ir vištienos sultinio bei daržovėmis, įgauna naują formą!
Vieną dieną gaminu perlotto su cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis, kitą – su batviniais ir burokėliais. Apsidairykite aplinkui ir griebkite šviežių daržovių ryšulėlį – šiam patiekalui tiks kūryba ir improvizacija!
Produktai:
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/3 stiklinės perlinių kruopų
- 1 svogūnas, supjaustytas gabalėliais
- 1 łšaukštelis džiovinto raudonėlio
- 4 šaukštai sojos padažo
- 60 ml (4 šaukštai) balto vyno
- 1.5 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
- 200 g žaliųjų šparaginių pupelių
- 1 cukinija
- Kapotų žalių svogūnų laiškų patiekimui
Gaminimo eiga:
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame maišdydami kelias minutes kepinkite nuplautas ir gerai nusausintas kruopas, kol šios paskleis riešutų aromatą.
Suberkite susmulkintą svogūną ir raudonėlį, ir toliau kepinkite nuolat maišydami, kol svogūnas suminkštės. Supilkite sojos padažą ir baltąjį vyną ir kaitinkite, kol visas skystis pilnai išgaruos. Tada supilkite karštą sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.
Per tą laiką nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite kietus galus ir supjaustykite jas į 3-4 dalis. Cukiniją taip pat supjaustykite gabaliukais.
Suberkite pupeles ir cukinijas į puodą su perlinėmis kruopomis, išmaišykite ir toliau troškinkite apie 5 minutes uždengtame puode.
Prieš patiekiant gausiai pabarstykite kapotais žaliais svogūnais.
Šaltinis – nidosreceptai.lt