Šokoladinis cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

2015 m. rugpjūčio 20 d. 06:00
Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“
Turtingo skonio keksas. Nuo cukinijų jis tampa drėgnas, o riešutų, šokolado ir bruknių džemo skonis tarpusavyje dera geriau, nei galima tikėtis! Keksas po kelių dienų tapo dar skanesnis.
Daugiau nuotraukų (1)
Keksas keptas 10 х 30 cm kekso formoje. 
Ingredientai:
  • 3 kiaušiniai;
  • 180 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 80 ml aliejaus;
  • 260 g cukinijos;
  • 100 g lazdyno riešutų;  
  • 0,5 a. š. cinamono;
  • 150 g miltų;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. kakavos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4-5 v. š. bruknių džemo/uogienės;
  • 50 g juodojo šokolado (papuošimui).
Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 min., kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele supilame aliejų.
Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome. Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje: 40 min. 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 min., arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku).
Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!
keksaspyragascukinijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.