Keksas keptas 10 х 30 cm kekso formoje.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 180 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 80 ml aliejaus;
- 260 g cukinijos;
- 100 g lazdyno riešutų;
- 0,5 a. š. cinamono;
- 150 g miltų;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 3 v. š. kakavos;
- žiupsnelis druskos;
- 4-5 v. š. bruknių džemo/uogienės;
- 50 g juodojo šokolado (papuošimui).
Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 min., kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdami plona srovele supilame aliejų.
Sudedame cukinijas (prieš tai gerai nuspaudę skystį) ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome. Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje: 40 min. 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 min., arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku).
Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis. Pertepame bruknių džemu. Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“