Receptas patiko, nes greitai, lengvai paruošiamas, valgyti galima tiek šiltus, tiek šaltus, visus produktus mes labai mėgstam. Be to, norėjosi pamėginti nesaldžius keksiukus. Rezultatu likome patenkinti, buvo labai skanu.
Tiesa, aš nelabai žiūrėjau į produktų proporcijas ir dėjau visko tiek, kiek mums patiko. Šoninės neturėjau daug, daugiau sūrio ir kiaušinių, todėl keksai atvėsę šiek tiek susitraukė. Labai norėjau pamėginti su grybais, bet deja, kaip tyčia jų neturėjau. Kitam kartui teks. Turėtų būti skanu.
Šiuos labai skanius pusrytinius keksiukus su kiaušiniu, šonine, sūriu ir brokoliais, kurie puikiai tinka piknikui (išvykai), galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Skanūs bet kokiu atveju.
Ką daryčiau kitaip kitąkart? Kadangi nelabai laikiausi produktų proporcijų, kitąkart dėčiau daugiau šoninės ar kitos mėsos.
Naudojau popierines keksiukų formeles – jos ne taip lengvai man nusilupo, todėl kitąkart kepimo formą ištepčiau tik riebalais ir nenaudočiau popierinių formelių.
Keksiukams reikės:
- 450 g keptos šoninės (ar bet kokių virtų/keptų dešrelių)
- 100 g brokolių (ar/ir žiedinio kopūsto)
- 125 g čederio sūrio, tarkuoto
- 12 kiaušinių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio pipirų
Gaminimo eiga
1. Šoninę pakepkite (jei naudojate dešreles, išvirkite ar apkepkite), smulkiai supjaustykite.
2. Kiaušinius išplakite, dėkite prieskonius: druską, pipirus.
3. Riebalais patepkite 12 keksiukų formą arba sudėkite popierines keksiukų formeles.
4. Į keksiukų formeles dėkite šoninės, tarkuoto sūrio, brokolio šakelių ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Tik nepripilkite pilnų formelių, palikite šiek tiek vietos keksiukams pakilti.
5. Kepkite apie 25 minutes iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.
Daugiau – bakingsecrets.lt