Kelios idėjos, kaip panaudoti pernokusius bananus

2015 m. liepos 22 d. 12:00
lrytas.lt
Vieną dieną jie dar pernelyg žali, kad būtų skanūs, o jau kitą – dėmėti, parudavę ir visai nekeliantys apetito. Ką daryti su pernokusiais bananais?
Daugiau nuotraukų (1)
Keletas pasiūlymų, kuriuos pateikė „Daily Mail“ ir „Good Food“.
Sunaudokite blynams. Sutrinkite bananus ir sudėkite į blynų tešlą – pamatysite, kad paprasti blyneliai taps ypatingais.
Įmaišykite į košę. Įmaišykite bananų masę į verdamą avižinių dribsnių arba manų košę – ji taip pat įgaus kitokio skonio.
Užšaldykite. Jeigu nenorite bananų suvalgyti iškart, galite juos užšaldyti, o vėliau panaudoti kokteiliui ar ledams. Kokteiliui šaldytus bananus tiesiog sutrinkite blenderiu su mėgstama uogiene ir įpilkite pieno.
Kitas pasiūlymas – pasigaminkite natūralių ledų. Bananus supjaustykite riekelėmis, dėkite į indelį ir sušaldykite. Tam reikės bent poros valandų, bet geriausia šaldiklyje juos laikyti pernakt. Sušaldytus bananų kubelius dėkite į blenderį ir trinkite (pulsuojančiu režimu), kol jie taps tiršta minkšta mase. Ją galima dar šiek tiek pašaldyti, tačiau galima valgyti ir iš karto.
Apliekite uogiene arba šokolado padažu, apibarstykite riešutais – štai ir puikūs natūralūs ledai.
Bananų duona. Dar vienas patarimas – išsikepkite bananų duonos. Ji nėra labai saldi, tad gali būti puikiu popietės užkandžiu, ją skanu valgyti dar šiltą, pateptą sviestu. Tačiau dėmesio: bananai turi būti pernokę, jokiu būdu ne pusžaliai.
Bananų duona su riešutais
Jai reikės:
2/3 puodelio pieno
1 v. šaukšto citrinos sulčių
2 ir 1/2 puodelio kvietinių miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
3/4 arb. š. druskos
1/2 arb. š. sodos
110 g kambario temperatūros sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 didelių kiaušinių
2 pernokusių didelių bananų
80 g graikinių riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite stačiakampę skardą, ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
Mikseriu ištrinkite sviestą su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, išsukite. Dėkite šakute sumaigytus bananus, maišykite.
Į šį mišinį pakaitomis berkite miltus, pilkite pieną. Maišykite, kol masė taps lygi. Įmaišykite dalį smulkintų ir šiek tiek pakepintų riešutų, supilkite citrinos sultis. 
Tešlą dėkite į skardą, apibarstykite riešutais ir kepkite maždaug valandą. Ar duona iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite jai pastovėti maždaug 20 minučių, tada išimkite iš skardos, nuimkite popierių, palikite šiek tiek atvėsti.
Bananaivirtuvės patarimaireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.