Salotos „Vasaros skonių paletė“
Ingredientai:
1 pakelis greitai paruošiamų makaronų be skonio stipriklių ir konservantų;
4 valgomi šaukštai konservuotų kukurūzų;
4 valgomi šaukštai žalių žirnelių;
120 g plonai pjaustytos paskrudintos šoninės;
1 sauja gražgarsčių;
1 dėžutė daigintų žirnių;
keletas griežinėlių morkų ir ridikėlių (3 salotų porcijoms 12 vnt.).
Padažui:
4 šaukštai lieso jogurto,
2 skiltelės česnako,
4 krapų stiebai,
Šviežiai maltų pipirų pagal skonį,
Druskos pagal skonį.
Gaminimo būdas:
Makaronus išvirti, perpilti šaltu vandeniu, ataušinti ir sudėti į salotoms skirtą dubenį, kuriame salotas būtų patogu išmaišyti. Tuomet sudėti kukurūzus, žalius žirnelius, keptuvėje paskrudintos šoninės juosteles. Jeigu norite, kad šoninė būtų mažiau riebi, pakepintas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Nusausinus šoninę dėti ją į salotas.
Taip pat į makaronų salotas sudėkite saują gražgarsčių, daigintus žirnius, keletą griežinėlių morkų ir ridikų.
Gaivų padažą salotoms pasigaminkite iš lieso jogurto, susmulkintų česnako skiltelių, krapų ir šviežiai maltų pipirų bei druskos, kurių užbarstykite pagal skonį.