Šiam patiekalui reikės:
keturių cukinijų;
parmezano sūrio pagal skonį;
ryšulėlio šviežių petražolių;
alyvuogių aliejaus;
4 vienetų ančiuvių filė;
dviejų arbatinių šaukštelių kaparėlių;
citrinos.
Cukinijas supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir palikite 10–15 minučių. Išsiskyrusį vandenį nupilkite, cukinijas gerai nuvarvinkite. Apšlakstykite jas aliejumi ir kepkite ant grotelių, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.
Dėkite cukinijas į didelę lėkštę. Pasmulkintas petražoles, sutrintas ančiuvių filė ir kaparėlius sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir šiuo padažu apliekite cukinijas. Išspauskite ant viršaus citrinos sulčių. Prieš patiekiant apibarstykite parmezano drožlėmis.