Salotos su grilyje keptomis cukinijomis įtiks ne tik vegetarams

2015 m. birželio 9 d. 12:32
Daržovės grilyje – netradicinis, tačiau dėmesio vertas maistas. Kad tuo įsitikintumėte, prekybos tinklo „IKI“ kulinarė Aistė Rasmussen rekomenduoja išbandyti grilyje keptų cukinijų receptą.
Daugiau nuotraukų (2)
Šiam patiekalui reikės:
keturių cukinijų;
parmezano sūrio pagal skonį;
ryšulėlio šviežių petražolių; 
alyvuogių aliejaus;
4 vienetų ančiuvių filė;
dviejų arbatinių šaukštelių kaparėlių;
citrinos.
Cukinijas supjaustykite juostelėmis, pasūdykite ir palikite 10–15 minučių. Išsiskyrusį vandenį nupilkite, cukinijas gerai nuvarvinkite. Apšlakstykite jas aliejumi ir kepkite ant grotelių, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.
Dėkite cukinijas į didelę lėkštę. Pasmulkintas petražoles, sutrintas ančiuvių filė ir kaparėlius sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir šiuo padažu apliekite cukinijas. Išspauskite ant viršaus citrinos sulčių. Prieš patiekiant apibarstykite parmezano drožlėmis.
Skanausskonisgrilis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.