Šįkart truputį kitoks patiekalas – trinta šparagų sriuba. Naudojau baltuosius šparagus, tačiau ne mažiau tinkami ir žalieji. Specialiai šiai sriubai iš anksto išviriau sultinį – į puodą sumečiau didelę morką, svogūną, gabalėlį poro, gabalėlį saliero ir dvi česnako skilteles. Sriubai tiks ir vištienos sultinys – toks patiekalas bus sotesnis.
Beje, ar žinote, kad sužinoti kur baigiasi kietoji šparago dalis (ir kurią arba reikia išmesti, arba ją būtina storai nuskusti daržovių skustuku, nes turi labai kietą odelę) labai paprasta: tereikia nulaužti šparago gabalą, o šparagas luš būtent toje vietoje, nuo kurios jis tinkamas valgymui. Tokiu atveju jums liks 2-3cm ilgio koteliai, kuriuos sumeskite virdami sultinį, o išvirus – išgriebkite ir išmeskite.
Trinta baltųjų šparagų sriuba (4 asm):
Ingredientai:
- 2 šaukštai sviesto;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2-3 didelės bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais;
- 1 litras daržovių (arba vištienos) sultinio;
- didelis ryšulys baltųjų šparagų su pašalintomis kietomis kotelių dalimis;
- 100 ml 10 proc. grietinėlės (arba riebesnės, jei neskaičiuojate kalorijų);
- druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto;
- žalumynų papuošimui, traškios baltos duonos patiekimui.
Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūnus, tada suberkite bulves. Pakepinkite dar kelias minutes, maišydami. Supilkite karštą sultinį ir virkite uždengę tol, kol bulvės taps minkštos. Sudėkite šparagus (galite juos pasmulkinti, supjaustyti į 3-4 dalis), ir toliau virkite apie 2-3 minutes, kol šparagai suminkštės.
Pabaigoje viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įpilkite grietinėlę, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekiant papuoškite žalumynais ir pabarstykite muskato riešutu.
Šaltinis – nidosreceptai.lt