Daugelis girdėję apie indiška naan duoną, o kai kas ragavo ir kitokios – roti duonos. Kuo jos skiriasi? Tikrai nedaug kuo – miltais. Tiek viena, tik kita kepama iš paprastos tešlos, kuri suminkoma iš dviejų ingredientų: vandens ir miltų. Roti duonai naudojami ne kvietiniai, bet pilno grūdo, arba dar geriau – durum miltai (indiškai – atta). Skiriasi duonos spalva, skiriasi ir skonis. Tačiau tiek vieną tiek kitą galima labai lengvai pasigaminti patiems.
Indiška duona roti (apie 10 paplotėlių)
2 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų (gali prireikti dar trupučio, jei tešla lips prie rankų)
1 stiklinė šilto vandens
1 šaukštelis smulkios druskos
Patiekimui – tirpintas sviestas arba ghee.
Miltus sumaišykite su druska, suberkite į didelį dubenį ir supilkite šiltą vandenį. Pirštų galais maišykite masę, kad susidarytų trupiniai. Tada minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps minkšta, elastinga, nelips prie rankų. Palikite uždengę pastovėti apie pusvalandį.
Įkaitinkite sunkią švarią ir sausą keptuvę (idealiai tiks špižinė). Atplėškite mažą gabalėlį tešlos ir jį iškočiokite į ploną paplotėlį. Jei tešla limpa prie rankų ar kočėlo, galite arba pabarstyti miltais, arba šiek tiek suvilgyti aliejumi.
Dėkite paplotėlį į įkaitusią keptuvę ir kepkite, kol paplotis išsipūs, paruduos. Tada apverskite ir iškepkite kitą pusę. Kol kepsite likusius paplotėlius, iškepusius laikykite uždengę, geriausia šiltoje orkaitėje.
Patiekite šiltus, prieš patiekiant patepkite tirpintu sviestu.
Šaltinis – nidosreceptai.lt