Lelijos iš svogūnų: ilgai neužtruksite, o rezultatas nustebins

2015 m. birželio 7 d. 11:56
lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)
Svogūnus dažniausiai dedame į salotas, sriubas, troškinius – jie paskanina daugybė patiekalų. Ar bandėte pagaminti patiekalą vien tik iš svogūno? Pažiūrėkite žemiau pateikiamą vaizdo siužetą, ir pamatysite, kad toks patiekalas gali būti ne tik skanus, bet ir gražiai atrodyti.  Ši daržovė gali tapti puikiu garnyru arba stalo puošmena.
Lelijos iš raudonųjų svogūnų nepareikalaus nei daug laiko, nei pastangų, nei patirties, o rezultatas nustebins.
Reikės:
4 raudonųjų svogūnų
2 valg. šaukštų balzaminio acto
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Nulupkite svogūnus, padėkite galvutę šaknimi žemyn ir įpjaukite – padalinkite ją į aštuonias dalis, tačiau neperpjaukite iki galo.
Sudėkite svogūnus į gilesnį indą, užpilkite aliejaus ir acto, pavoliokite svogūnus šiame padaže, kad jie gerai pasidengtų. Tuomet sudėkite svogūnus į skardą, palikdami erdvės, kad lelijos turėtų kur skleistis, ir aplaistykite padažu, pabarstykite druska ir pipirais.
Uždenkite folijos lakštu ir kepkite 25-30 minučių 220 laipsnių orkaitėje, kol svogūnai išsiskleis. Po to nuimkite foliją ir dėkite svogūnus į orkaitę dar 10 minučių.
Patiekdami galite apibarstyti kaparėliais.
svogūnasbalzaminis actasgarnyras
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.