Tuo tarpu neseniai svečiuose viešėjusių draugų būrelį pasitikau su šiais užkandžiais – tešloje suvyniotais smidrais. Turėjo didžiulį pasisekimą.
Smidrai tešloje
Reikės:
- smidrų;
- šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 1 kiaušinio trynio, sumaišyto su 1 šaukštu pieno;
- apibarstymui – juodgrūdžių, sezamų, aguonų, tarkuoto sūrio (to, ką mėgstate arba ką turite).
Smidrus paruoškite virimui: nulaužkite kietus galiukus (juos išmeskite arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Likusius smidrus perpjaukite į dvi dalis (turėtų gautis patogaus dydžio užkandžiui tinkami gabalėliai).
Užkaiskite puodą su pasūdytu vandeniu. Šalia pasiruoškite dubenį ledinio vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite pradžioje smidrų apatines dalis (nes viršūnėlės išverda daug greičiau). Po pusės minutės įmeskite ir viršūnėles. Priklausomai nuo smidrų dydžio – virkite nuo 1 iki 2 minučių.
Nupilkite vandenį ir iškart sudėkite smidrus į ledinio vandens dubenį, kad išsaugotų skaisčiai žalią spalvą. Po minutės išimkite iš vandens ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Šaldytą sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite ir truputį paploninkite (pakočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio). Supjaustykite maždaug centimetro pločio juostelėmis. Tomis juostelėmis vyniokite smidrus taip, kad pasidengtų visas ilgis, liktų tik truputis iš abiejų kraštų arba tik iš vieno.
Patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite pasirinktais pabarstais ir kepkite apie 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba kol gražiai paruduos. Patiekite šiltus arba atvėsintus, tačiau skaniausi – kepti tą pačią dieną.
Šaltinis – nidosreceptai.lt