Dar vienas „tinginio“ variantas – grietininis krekerių tortas

2015 m. gegužės 26 d. 13:42
Jurgita Adomavičiūtė („Jurgittos receptai“)
Darbo mažai, o torto – daug. Tuo pasižymi visi „tinginiai“. Tačiau yra ir daugiau gerų jų savybių – šie saldumynai ne tik paprastai pagaminami, bet ir yra labai gardūs.
Daugiau nuotraukų (1)
Reikės:
400 g saldžių krekerių („Žuvyčių“ arba kt. mažų sausainukų);
500 ml grietinės (20-30 % riebumo);
250 ml grietinelės (35-36% riebumo);
cukraus pudros pagal skonį;
citrinos rūgšties ant peilio galiuko;
15 g želatinos.
Želatiną užpilame 40 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Į grietinėlę beriame šaukštą pudros, ctrinos rūgštį ir išplakame iki standumo. Į grietinę įberiame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išplakame. Įmaišome grietinėlę.
Ištirpiname želatiną, atvėsintą supilame į kremą ir dar kartą išplakame mikseriu. Supilame ant sausainių, išmaišome. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai nenusėstų ant formos dugno).
Norimą formą išklojame maistine plėvele, sudedame torto masę, viršų paspaudome šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdome šaldytuve. Skanaus!
tortassausainiaitinginys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.