Reikės:
400 g saldžių krekerių („Žuvyčių“ arba kt. mažų sausainukų);
500 ml grietinės (20-30 % riebumo);
250 ml grietinelės (35-36% riebumo);
cukraus pudros pagal skonį;
citrinos rūgšties ant peilio galiuko;
15 g želatinos.
Želatiną užpilame 40 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Į grietinėlę beriame šaukštą pudros, ctrinos rūgštį ir išplakame iki standumo. Į grietinę įberiame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išplakame. Įmaišome grietinėlę.
Ištirpiname želatiną, atvėsintą supilame į kremą ir dar kartą išplakame mikseriu. Supilame ant sausainių, išmaišome. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai nenusėstų ant formos dugno).
Norimą formą išklojame maistine plėvele, sudedame torto masę, viršų paspaudome šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdome šaldytuve. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“