Išmėginus šį receptą, kurį įkvėpė mitybos žinovo Dale Pinnock knyga, visai nublanko pirktiniai javainiai. Labai paprastai ir greitai pagaminami, traškūs iš išorės ir drėgni viduje, šie batonėliai tinka ne tik pusryčiams, bet ir prie arbatos ar užkandžiui bet kuriuo dienos metu.
Avižiniai batonėliai su obuoliais, cinamonu ir spanguolėmis
Ingredientai:
30 g sviesto (ir dar truputis skardai patepti);
2 valg. šaukštai auksaspalvio sirupo arba medaus;
180 g avižų dribsnių;
2 obuoliai;
2 arb. šaukštai cinamono;
sauja džiovintų spanguolių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Keturkampę skardą (manosios išmatavimai buvo 18×25 ) ištepkite trupučiu sviesto.
Obuolius padalinkite į ketvirčius, išimkite sėklas ir nenulupę sutrinkite elektriniu trintuvu iki rupios košės. Jei reikia, įpilkite mažą šlakelį vandens.
Medų arba auksaspalvį sirupą ir sviestą ištirpinkite kartu. Sumaišykite su trintais obuoliais.
Sudėkite avižas, cinamoną ir spanguoles, gerai išmaišykite. Išeis lipni masė.
Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir gerai išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 20min, kol viršus taps auksinės spalvos.
Iškepusį visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite juostelėmis ar kvadratėliais.
Į masę galima įdėti ir moliūgų sėklų, riešutų. Galite pamėginti spanguoles pakeisti džiovintomis slyvomis ar abrikosais. Žodžiu, pamėginkite įvairius variantus su patinkančiais priedais.
Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.
Šaltinis - „Mano virtuvės teatras“