Galiausiai nutariau mėsą paruošti su produktais, kurie tuo metu buvo šaldytuve.
Truputis apelsinų sulčių, truputis rūkytos paprikos ir truputis cinamono... Viską maišiau pagal intuiciją ir galiu pasigirti, kad skonis tikrai nenuvylė. Sugaišau labai nedaug laiko, o maistas nukėlė kažkur į Pietų Ameriką.
Apelsinų sultyse marinuota vištiena
Reikės:
500 g vištienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos
1 mažo arba pusės didelio sultingo apelsino
pusės šaukštelio maltos rūkytos paprikos
pusės šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
pusės šaukštelio cinamono
gero žiupsnio druskos
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Vištieną supjaustykite daugmaž vienodo dydžio gabalėliais.
Išspauskite apelsino sultis, sumaišykite su visais prieskoniais, druska ir pipirais.
Vištieną dubenyje užpilkite marinatu, išmaišykite, kad juo pasidengtų kiekvienas gabalėlis.
Viską palaikykite šaldytuve bent valandą.
Kepkite lauko kepsninėje. Vištiena iškepa greitai ir svarbu nuo jos nenuleisti akių, kad neperkeptų ir neprarastų sultingumo. Jei apelsinų sulčių marinato liks, juo galite vištieną lengvai apšlakstyti kepimo pabaigoje.
Šaltinis - „Mano virtuvės teatras“