Pienių pyrago skonis nustebins ir jus, ir jūsų artimuosius

2015 m. gegužės 12 d. 16:18
Ieva Šidlaitė (slenyje.lt)
Receptas
Pirmiausia, ką reikės padaryti – prisirinkti švarių gražių pienių žiedų. Geriau rinkti priešpiet, kol dar gražios, kvapnios ir neperžydėjusios, o vakare pienės anksti eina gulti. Tada reikės nupešioti arba nupjaustyti žiedlapius, kad nepakliūtų žalių karčių dalių, jeigu kepti žadate kitą dieną, nupešiotus žiedus dėkite į maišelį ir kiškite į šaldytuvą. Galima ir užsišaldyti tokių paruošų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pienių pyragas
Tešlai reikės:
  • stiklinės ruginių miltų
  • pusės stiklinės kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • vandens
Įdarui reikės:
  • 0.5 kg varškės
  • stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinio ir 2 trynių
  • stiklinės pienių žiedų (tik geltonų, visos žalios dalys turi būti nupjautos, nes bus kartu)
  • šaukštelio cinamono.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite trapią tešlą ir valandą palaikykite šaldytuve. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir cinamonu, baigiant įmaišykite pienių žiedlapius.
Tešlą iškočiokite, įklokite į pyrago formą, ant viršaus supilkite varškės įdarą.
Kepkite apie valandą 180 – 200 laipsnių tempertatūroje. Jeigu norite, galite išplakti likusius baltymus ir likus 15 minučių iki kepimo pabaigos sudėti ant pyrago, sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepti, kol baltymai gražiai paruduos. Atvėsinti ir valgyti. Skanaus.
Šaltinis – „Slėnyje“
pyragaspienėskepinys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.