Pienių pyragas
Tešlai reikės:
- stiklinės ruginių miltų
- pusės stiklinės kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- vandens
Įdarui reikės:
- 0.5 kg varškės
- stiklinės cukraus
- 1 kiaušinio ir 2 trynių
- stiklinės pienių žiedų (tik geltonų, visos žalios dalys turi būti nupjautos, nes bus kartu)
- šaukštelio cinamono.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite trapią tešlą ir valandą palaikykite šaldytuve. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir cinamonu, baigiant įmaišykite pienių žiedlapius.
Tešlą iškočiokite, įklokite į pyrago formą, ant viršaus supilkite varškės įdarą.
Kepkite apie valandą 180 – 200 laipsnių tempertatūroje. Jeigu norite, galite išplakti likusius baltymus ir likus 15 minučių iki kepimo pabaigos sudėti ant pyrago, sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepti, kol baltymai gražiai paruduos. Atvėsinti ir valgyti. Skanaus.
Šaltinis – „Slėnyje“