„ČIOP ČIOP“ kulinarijos studijoje taip pat bus kepamas ne vienas tuzinas gardžių vaflių, nes mamos dienos proga rengiami vėlyvieji pusryčiai. Į svečius atvyksiantys virtuvės meistrai iš meksikietiško restorano „Sofa de Pancho“ žada ruošti ne tik gardžius vaflius, bet ir tekiloje marinuotos ir šviežiai rūkytos lašišos sumuštinių bei meksikietišką pusryčių patiekalą huevos rancheros iš kiaušinių, avokado, juodųjų pupelių salsos ir šviežios chorizo dešros.
Martyno Maciulevičiaus pavasariniai vafliai
5 porcijoms reikės:
- 250 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 25 g cukraus
- pusės arbat.š. vanilinio cukraus
- pusės arbat.š. kepimo miltelių
- 100 g tirpdyto sviesto
- 175 g miltų
- uogų: šilauogių, gervuogių
- papuošimui galite naudoti grietinėlę, cinamoną, cukraus pudrą, valgomąsias gėles
Sumaišykite visus ingredientus, skirtus vaflių tešlai. Tešlą palikite maždaug 30 min pailsėti. Įkaitinkite vaflinę ir pilkite tešlą. Kepkite, kol švelniai apskrus – kepimo laikas priklauso nuo jūsų vaflinės.
Pabarstykite vaflius cukraus pudra, cinamonu, galite šalia patiekti plaktos grietinėlės, pabarstykie mėgstamų uogų ir papuoškite valgomomis gėlėmis.
Skanaus!