Karamelinis krekerių tortas pavyks net ir virtuvės naujokams

2015 m. balandžio 10 d. 11:04
Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“
Šis labai paprastas ir labai skanus tortukas – turbūt greičiausiai padaromas šventinis skanėstas. Galite improvizuoti dėdami įvairius priedus, puošti šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais.
Daugiau nuotraukų (1)
Karamelinis krekerių tortas
Reikės:
• 500-600 g saldžių krekerių „Žuvyčių“;
• 1 indelio „Rududu“;
• 1 pakelio sviesto (180-200 g);
• 1 citrinos;
• 4 v. š. riebios grietinės;
• žiupsnelio druskos;
• džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite).
Kaip gaminti
Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir „Rududu“, kol viskas ištirpsta, ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname.
Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu.
Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą. Viską išmaišome ir gerai paspausdami sudedame į torto ar kitą formą.
Paliekame kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statome į šaldytuvą.
Skanaus!
tortasdesertaskrekeriai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.