Karamelinis krekerių tortas
Reikės:
• 500-600 g saldžių krekerių „Žuvyčių“;
• 1 indelio „Rududu“;
• 1 pakelio sviesto (180-200 g);
• 1 citrinos;
• 4 v. š. riebios grietinės;
• žiupsnelio druskos;
• džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite).
Kaip gaminti
Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir „Rududu“, kol viskas ištirpsta, ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname.
Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu.
Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą. Viską išmaišome ir gerai paspausdami sudedame į torto ar kitą formą.
Paliekame kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statome į šaldytuvą.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“