- 150 g miltų;
- 85 g sviesto;
- 1 trynio;
- žiupsnio druskos;
- kelių šaukštų šalto vandens.
Miltus su sviestu ir druska sudedame į kombainą ir išsukame iki trupinių. Sudedame trynį, pilame vandens ir išsukame, kol susiformuos tešlos kamuolys. Dedame jį atvėsti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada iškočiojame ir išklojame kepimo formą, suformuodami kraštelį. Subadome tešlą šakute ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Įdarui reikės:
- 1 brokolio;
- 150 g rūkytos lašišos;
- 2 kiaušinių ir 1 baltymo;
- 150 g grietinės;
- druskos, pipirų.
Brokolį išverdame ir padaliname žiedinėliais. Sudedame juos ant apkepto tešlos pagrindo, tada tarpuose sudėliojam suplėšytus lašišos gabaliukus.
Kiaušinius ir baltymą sumaišome su grietine, paskaniname druska ir pipirais. Supilame grietinės ir kiaušinių mišinį ant tešlos.
Dedame pyragą atgal į orkaitę ir kepame apie 25 minutes – kol iškeps įdaras. Valgome karštą ar šaltą.
P.S. nepadauginkite druskos – rūkyta lašiša gana sūri.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“