Rūkytos lašišos ir brokolių pyragas

2015 m. balandžio 9 d. 20:11
Beata, „Braškės su pipirais“
Tešlai reikės:
Daugiau nuotraukų (1)
  • 150 g miltų;
  • 85 g sviesto;
  • 1 trynio;
  • žiupsnio druskos;
  • kelių šaukštų šalto vandens.
Miltus su sviestu ir druska sudedame į kombainą ir išsukame iki trupinių. Sudedame trynį, pilame vandens ir išsukame, kol susiformuos tešlos kamuolys. Dedame jį atvėsti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada iškočiojame ir išklojame kepimo formą, suformuodami kraštelį. Subadome tešlą šakute ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Įdarui reikės:
  • 1 brokolio;
  • 150 g rūkytos lašišos;
  • 2 kiaušinių ir 1 baltymo;
  • 150 g grietinės;
  • druskos, pipirų.
Brokolį išverdame ir padaliname žiedinėliais. Sudedame juos ant apkepto tešlos pagrindo, tada tarpuose sudėliojam suplėšytus lašišos gabaliukus.
Kiaušinius ir baltymą sumaišome su grietine, paskaniname druska ir pipirais. Supilame grietinės ir kiaušinių mišinį ant tešlos.
Dedame pyragą atgal į orkaitę ir kepame apie 25 minutes – kol iškeps įdaras. Valgome karštą ar šaltą.
P.S. nepadauginkite druskos – rūkyta lašiša gana sūri.
lašišarūkyta lašišareceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.