Reikės:
- 2 apelsinų
- 250 g migdolų miltų
- 250 g cukraus
- 6 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- gabaliuko sviesto (formai ištepti)
- džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
Apelsinus dėkite į puodą su vandeniu ir 2 val. virkite ant mažos ugnies. Išėmę nulupkite, pašalinkite sėklas ir, sudėję į trintuvą, susmulkinkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Kiaušinius suplakite, dėkite migdolų miltus, apelsinų piurė bei kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Paruoštą masę pilkite į kepimo indą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais.
Kepkite apie valandą, kol gražiai apskrunda. Atvėsinkite, išverskite pyragą iš formos ir patiekite. Skanaus!