Tokie riešutų kremo desertai, ruošiami mikrobangų krosnelėje, labai populiarūs tarp virtuvės naujokų ar studentų – juos pagaminti paprasta, jie neatima daug laiko ir pateisina smaližių svajones.
Yra įvairių šių desertų variantų – į vienus dedama kvietinių, į kitus – migdolų miltų, vieni būna tvirtesni, kiti – gana drėgni, tad valgomi kabinant šaukšteliu tiesiai iš puodelio. Tačiau visus šuos receptus vienija būtinas ingredientas – riešutų kremas.
Pateikiame vieną receptą. Žemiau rasite vaizdo medžiagą, kaip jį pagaminti.
Reikės:
2 a. š. riešutų kremo
3 valg. š. aliejaus
2 v. š. cukraus
3 v.š. pieno
6 v. š. migdolų miltų (jei jų neturite, sumalkite migdolų riešutus arba naudokite kvietinius)
1 kiaušinio
3 v. š. kakavos
žiupsnelio druskos
kokosų drožlių (papuošimui)
Visus ingredientus sumaišykite, suplakite ir supilkite į puodelį, kuris tinkamas mikrobangų krosnelei.
Įjunkite krosnelę 600 W galia ir kaitinkite 4 minutes. Išimkite puodelį, apverskite ir ištraukite pyragėlį. Puoškite kokosų drožlėmis, braškėmis.
Jeigu pyragėlis bus prilipęs prie puodelio kraštų, – ne bėda. Jį galima valgyti kabinant šaukšteliu.