Pagrindui reikės:
- sausainių „Gaidelis“ (2 pakelių);
- mėlynių uogienės (100 g);
- rudojo cukraus sirupo (100 g).
Sausainius su uogiene ir sirupu susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Gauta mase išklojame kepimo skardos dugną ir suspaudžiame.
Įdarui reikės:
- desertinės varškės (1 kg, naudojau „President“ vanilinę);
- maskarponės sūrio (250 g);
- riebios grietinėlės (250 g);
- kondensuoto pieno (300 ml);
- šaldytų mėlynių su cukrumi (150 g);
- želatinos (20 g).
Visus ingredientus (išskyrus želatiną ir mėlynes) sumaišome plaktuvu. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje, maišydami supilame į masę. Sudedame šaldytas mėlynes, supilame į kepimo skardą ir paliekame šaldytuve per naktį.
Šaltinis – „Gamink pats“