- 200 g miltų;
- 130 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 1 trynio;
- 1 šaukštelio druskos;
- 1-2 šaukštelių šalto vandens (jei reikės);
- 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Miltus su kepimo milteliais, sviestu ir druska sudedame į kombainą ir triname iki trupinių. Sudedame kiaušinį ir trynį, formuojame tešlą. Jei tešla per sausa ir nelimpa, supilame šaltą vandenį. Suformuotą tešlą dedame į šaldytuvą atvėsti, kol pagaminsime įdarą.
Įdarui reikės:
- 1 vidutinės morkos;
- 1 svogūno;
- 2 saliero kotų;
- 1/2 paprikos;
- 1/2 šviežios nedidelės cukinijos;
- ryšelio šviežių krapų ar kelių žiupsnių šaldytų;
- aliejaus kepimui;
- prieskonių, druskos, pipirų;
- 1 baltymo.
Bešamelio padažui reikės:
- 1 šaukšto sviesto;
- 1 kupino šaukšto miltų;
- 1 stiklinės pieno;
- druskos, pipirų, muskato riešuto.
Daržoves supjaustome šiaudeliais, kepiname ant aliejaus kartu su prieskoniais, kol šiek tiek suminkštės, bet liks traškios (~5 min.). Suberiame krapus, pagardiname druska ir pipirais.
Kitame inde pasiruošiame bešamelio padažą: ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir supilame pieną, užverdame visąlaik maišant. Pagardiname druska ir pipirais, įberiame žiupsnį tarkuoto muskato riešuto.
Sumaišome daržoves su bešamelio padažu, supilame baltymą ir išmaišome.
Tešlą iškočiojame ir išpjaustome skrituliukais pagal savo turimas formeles (aš naudojau popierines keksiukų formeles), išklojame formeles, suformuodami nedidelį kraštelį. Sudedame po kupiną šaukštą įdaro.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.