2-3 porcijoms reikės:
- 300 g vištienos filė;
- 50 g kukurūzų krakmolo.
Marinatui reikės:
- 1 v. š. sojos padažo;
- 1 a. š. acto (naudojau obuolių);
- 1 v. š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio);
- 2/3 a. š. malto imbiero.
Padažui reikės:
- 3 v. š. sojos padažo;
- 1 v. š. acto (naudojau obuolių);
- 2 a. š. cukraus;
- 3 v. š. vandens;
- 1 v. š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo.
Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis – kaip kam skaniau. Užpilame marinato ingredientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau – nereikia po vieną mirkyti į krakmolą.
Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingredientus – soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais.
Patiekti su ryžiais. Skanaus!
P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti – galima padidindi vieno ar kito ingrediento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).
Šaltinis – „Jurgittos receptai“