Pietūs per pusvalandį: kepta lašiša su lęšiais

2015 m. kovo 16 d. 12:13
Robertas Undro, gaminkpats.lt
Ruošdami šį patiekalą užtruksite vos 25 minutes.
Daugiau nuotraukų (1)
2 asmenims reikės:
  • Lašišos (2 gabaliukų, 400 g)
  • Sviesto (20 g)
  • Chereso (3 šaukštų)
  • Provanso žolelių mišinio (1 šaukštelio)
  • Himalajų druskos
  • Juodųjų maltų pipirų
Garnyrui reikės:
  • Ryžių (100 g)
  • Lęšių (50 g)
  • Šafrano
  • Sviesto (20 g)
  • Druskos
Ryžius kartu su lęšiais verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Praėjus 15 minučių įdedame kelis žiupsnelius šafrano, o išvirus sudedame sviestą.
Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, beriame druskos, pusę šaukštelio Provanso žolelių, truputį juodųjų maltų pipirų. Aliejui įkaitus į keptuvę dedame lašišos gabaliukus odele į apačią. Pasistenkite, kad lašišos gabaliukai būtų kuo sausesni (nusausinti galite popieriniu ranksluoščiu).
Lašišą apverskite po 2 minučių (jei sulauksite, kol odelė gražiai apskrus, ji atšoks nuo keptuvės dugno ir neprisvils). Kol kepa apačia, lašišos viršų pabarstome likusiomis žolelėmis, druska ir juodaisiais maltais pipirais.
Apvertus žuvį į keptuvę įpilame cheresą ir įdedame sviestą, išjungiame ugnį ir uždengiame dangčiu. Tegul taip pastovi, kol išvirs ryžiai.
Patiekdami žuvį ir garnyrą apšlakstykite padažu iš keptuvės.
Šaltinis – „Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.