Lietinių ritinėliams pagaminti reikės:
- Kiaušinių, 2 vnt.
- Druskos, 1 žiupsnelio
- Miltų, 1,5 stiklinės
- Vandens, 1 stiklinės
- Pieno, 1 stiklinės
- Aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio
Įdarui reikės:
- varškės, 2 pakelių
- šaldytų braškių 150 g (tinka bet kokios uogos ar uogienė)
- pieno, 0,5 stiklinės
Padažui reikės:
- 2 kiaušinių
- 0,5 kondensuoto pieno indelio
Sumaišome lietiniams tešlą ir iškepame lietinius. Pagaminame lietinių įdarą: sutriname varškę, įpilame pieno, sudedame šaldytas braškes ir viską išplakame su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės.
Ant karštų lietinių užtepkite varškės masę, tada susukite juos į tūteles ir supjaustykite tokio ilgio, kokio aukščio jūsų kepimo forma (aš kepiau dvi formas – dalį lietinių supjausčiau į 5, kitus – į 3 dalis).
Kai ritinėliai paruošti, lieka juos sustatyti į kepimo indą. Tada gaminame padažą. Išplakite kiaušinius elektriniu mikseriu įmaišykite kondensuotą pieną ir viską pilkite ant paruoštų ritinėlių. Pašaukite ritinėlius į įkaitintą orkaitę, kol apskrus.