Keksą kepiau 24 cm skersmens ir 10 cm aukščio silikoninėje žiedo formoje.
Jam reikės:
- 200 g sviesto arba margarino;
- 200 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 60 ml išspaustų citrinos sulčių;
- 40 ml pieno;
- 300 g miltų;
- 1.5 a. š. kepimo mitelių;
- nutarkuotos vienos citrinos žievelės.
Sviestą gerai išsukame arba mikseriu išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais iki vientisos masės. Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir supilame į turimą masę nuolat ją maišydami (jei kartais rūgštis masę sutrauks – nieko tokio, subėrus miltus tešla taps vientisa).
Miltus persijojame su kepimo milteliais. Citrinos žievelę sumaišome su miltais. Beriame į tešlą miltus ir šaukštu labai atsargiai maišome, kol neliks sausų miltų.
Baltymus išplakame iki standumo, bet ne tokio, kaip morengams – baltymai turi pakankamai gerai laikyti savo formą, paviršius turi būti lygus, blizgantis, o masė maždaug grietinės konsistencijos. Baltymus atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą. Pilame tešlą į aliejumi pateptą žiedo formą ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).
Viršų apipyliau tirpintu šokoladu. Galima daryti citrininį glajų – 30 ml citrinų sulčių išsukti su 200 g cukraus pudros.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“