Jeigu nesugalvojate, kuo savaitgalį pradžiuginti artimuosius ir draugus, šis pyragas pagal Arno receptą gali būti puiki staigmena.
Jį iškepti turite iš anksto, mat šiam pyragui reikia leisti per naktį pailsėti šaldytuve.
Niujorko sūrio pyragas
Pagrindui reikės:
360 g sausainių,
100 g sviesto.
Sūrio masei reikės:
1 kg varškės,
2 valgomųjų šaukštų pieno,
230 g cukraus pudros,
30 g miltų,
5 kiaušinių,
1 apelsino žievelės,
1 citrinos žievelės,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Sutrinkite sausainius iki trupinių. Išlydykite sviestą. Sumaišykite masę ir išklokite kepimo formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Po to palikite atvėsti.
Varškę sumaišykite su pienu, miltais, cukraus pudra, vanile, smulkiai tarkuotomis citrinos ir apelsino žievelėmis. Geriausia tai daryti naudojant virtuvinį kombainą – viską dėkite iš eilės ir tuo pat metu maišykite. Kai varškė ir kiti ingredientai taps vientisa mase, įmuškite po vieną kiaušinius. Gerai išmaišytą masę supilkite ant atvėsinto sausainių biskvito pagrindo.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, maždaug 15 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepkite dar pusantros valandos.
Baigę kepti praverkite orkaitės dureles ir palikite pyragą joje atvėsti. Visiškai atvėsusį pyragą būtinai dėkite nakčiai į šaldytuvą.