Doradų (2 vnt.)
Citrinos (1 vnt.)
Raudonojo svogūno (1 vnt.)
Ryžių (150 g)
Sviesto (50 g)
Provanso žolelių mišinio
Druskos ir juodųjų maltų pipirų
Išdorotas ir išvalytas doradas (su galvomis) nusausiname, pabarstome išorę ir vidų druska, juodaisiais maltais pipirais ir Provanso žolelėmis.
Žuvis iš abiejų pusių (po 2 min.) pakepame gerai įkaitintoje grill keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pakepinę atsargiai į žuvies vidų įdedame po kelis griežinėlius citrinos, o likusius išspausdžiame ant žuvies ir sudedame šalia keptuvėje. Į žuvies vidų taip pat įdedame po gabaliuką sviesto. Kitą dalį sviesto uždedame ant žuvies viršaus.
Keptuvę su žuvimi dedame į 250 C orkaitę ir kepame 10 min.
Ryžius verdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą mėlyną svogūną ir sudedame į išvirtus ryžius.
Iškeptą žuvį patiekiame lėkštėje su ryžiais. Apšlakstome sultimis iš keptuvės.
Šaltinis – „Gamink pats“