Reikalingi produktai
Tešlai:
180 g sviesto;
1,5 v. š. majonezo arba grietinės;
2 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
2,5-3 stiklinės miltų.
Aguonų įdarui:
125 ml pieno;
1 v. š. manų kruopų;
70 g cukraus;
100 g aguonų;
1 v. š. minkšto sviesto.
Varškės įdarui:
500 g varškės;
3 kiaušinio tryniai;
75 g minkšto sviesto;
3 v. š. pieno;
3 v. š. krakmolo;
1 citrinos sultys;
120 g cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
3 nedideli obuoliai.
Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.
Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.
Varškės įdaras. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.
Pyrago gaminimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“