4 asmenims reikės:
200 g ryžių makaronų
1 obuolio
1 ilgavaisio agurko
4 virtų vištos blauzdelių
žiupsnelio šviežių kalendrų lapelių
Padažui reikės:
3 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlio
2 šaukštų ryžių acto
4 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų sezamų aliejaus
1 šaukšto cukraus sirupo
1. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, kad išbrinktų. Palaikykite 2–3 min. ir perliekite šaltu vandeniu.
2. Padažui labai smulkiai sukapokite imbierą ir sumaišykite su likusiais produktais.
3. Plonais šiaudeliais supjaustykite obuolius ir agurkus, užpilkite trupučiu padažo ir palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.
4. Suberkite makaronus ir smulkintą vištų blauzdelių mėsą. Išmaišykite.
5. Sudėkite į lėkštes, apšlakstykite likusiu padažu ir papuoškite kalendrų lapeliais.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.