Jeigu norite išsikepti veganams tinkančius keksiukus, vietoje kiaušinių galima naudoti bananus ar kiaušinių pakaitalą.
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 260 g beržų cukraus ksilitolio (arba kito saldiklio)
- 175 g ištirpinto sviesto ar kokosų aliejaus
- 150 g miltų (geriausia rinktis viso grūdo speltos)
- 4 valg. š. kokybiškos kakavos
Glaistui:
- 250 g „Sukrus“ lazdyno riešutų kremo ar kito norimo kremo
- uogų papuošimui
Kiaušinius gerai išmaišome su beržų cukrumi ksilitoliu ar kitu saldikliu. Po šaukštą dedame likusius ingridientus ir sumaišome į vienalytę masę. Ją dedame į popierines formeles, kad užimtų apie 3/4 tūrio ir kepame maždaug 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek apskrunda.
Išėmus keksiukus iš orkaitės būtina atvėsinti, kitaip kremas ištirps ir nesilaikys. Atvėsusius keksiukus dekoruojame.
Į konditerinį maišelį dedame riešutų kremo, puošiame keksiukus, ant viršaus dedame aviečių, šilauogių bei mėtų.
Skanaus!
Daugiau sveikų slanėstų desertų – sukrus.lt