Mėgstamiausia jo sriuba – vištienos sriuba su tortilijų traškučiais. Jai naudojamas ilgai virtas sultinys.
Šios sriubos receptu su „The Daily Meal“ pasidalino „Los Angeles Lakers“ vyriausioji šefė Sandra Padilla. Išsivirkite ir jūs! Žinoma, taip ilgai virto sultinio veikiausiai neturėsite, tačiau sriubos skonį pajusite ir virdami ją iš paprastesnio sultinio.
Reikės:
2 valgomųjų šaukštų sviesto
puodelio susmulkintų svogūnų
puodelio susmulkintų salierų
puodelio susmulkintų morkų
čiobrelių
arbatinio šaukštelio sutrintų česnakų
gabalėlio aitriosios paprikos
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
1,5 šaukštelio sutrintų kumino sėklų
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos
6 puodelių vištienos sultinio
450 g vištos krūtinėlių be odos, susmulkintų kubeliais
ketvirtadalio puodelio smulkintų kalendros lapelių
2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
aliejaus
tortilijų lakštų, supjaustytų juostelėmis
1 avokado (jeigu norite)
Dideliame puode pakaitinkite sviestą. Dėkite svogūnus, morkas, salierus, čiobrelius, česnaką, pipirus, kuminą, druską ir kaitinkite maišydami 5 minutes.
Dėkite pomidorų padažą ir maišydami kaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite pjaustytą vištieną ir supilkite sultinį.
Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 30 minučių.
Sudėkite kalendros lapelius, įmaišykite citrinos sultis. Išjunkite viryklę.
Keptuvėje ar fritiūrinėje įkaitinkite aliejų, sudėkite tortilijų juosteles ir kepkite, kol taps traškios. Traukite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių. Paskrudinti tortolijas galite ir orkaitėje arba pakeisti jas skrebučiais.
Pilkite sriubą į lėkštes, valgykite užkąsdami tortilijomis ar skrebučiais. Pabaigai galima įdėti skiltelę avokado.