„Kempinski Hotel Cahedral Square“ restoranui „Telegrafas“ vadovaujantis svetimšalis sukūrė patiekalą, kur vienoje lėkštėje susitinka visos šios gėrybės.
Elnienos iš Žemaitijos miškų kepsnys, Javiero teigimu, pretenduoja tapti ypatinguoju viešbučio ir restorano patiekalu, o jį kuriant didelis dėmesys skiriamas vietos produktams. Javieras teigia, kad šiuos Lietuvos turtus ir norima parodyti restorano bei užsienio svečiams.
Aukštos kokybės žvėriena Javierą aprūpina ūkininkai iš Joniškio. Kadangi elniai miškuose minta žole, uogomis, grybais, ir patiekalas buvo kuriamas taip, kad ingredientais pasirenkant aukštos rūšies lietuviškus baravykus, miško uogas mėlynes.
Patiekalas taip pat patiekiamas su tradiciniais lietuviškais švilpikais, tačiau gaminami jie pagal savitą interpretaciją – kepami keptuvėje, prieš tai apvoliojus džiūvėsėliuose.
J.Lopezas pasidalino savo receptu – sužinokite, kuo vaišinami svarbūs svečiai. O galbūt šiomis idėjomis pasinaudosite ir jūs.
Reikės (iš nurodyto kiekio išeina 10 porcijų):
Elnienos filė arba nugarinė 1,8 kg
Padalinkite porcijomis po 160 g. Keptuvę įkaitinkite ir vidutiniškai apkepkite mėsą.
Garnyrui reikės:
400 g baravykų
120 g sviesto
300 g sezoninių grybų
40 g česnako laiškų
Susmulkinkite grybus gabalėliais ir pakepkite su sviestu, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, galiausiai įdėkite susmulkintų česnako laiškų.
Mėlynių garnyrui reikės (prie mėsos):
300 g mėlynių
5 g agaro (augalinės želatinos)
Užvirkite mėlynes su 150 ml vandens, sutrinkite, kol gausite vientisą mišinį, kaitinkite ir įdėkite agaro – augalinės želatinos. Po to, kai susiformuos želė, dar kartą mėlynių želė susmulkinkite blenderiu. Dėkite į atskirą indą.
Naminiams bulvių švilpikams reikės:
350 g bulvių piurė
2 kiaušinių
20 g bulvių krakmolo
džiūvėsėlių
Sumaišykite grietinės tirštumo bulvių piurė su kiaušiniais ir bulvių krakmolu, suformuokite apvalius rutuliukus, gausiai apibarstykite džiūvėsėliais ir kepkite keptuvėje, kol iškeps.
Kiekvieną patiekalą įdėkite į lėkštę ir padekoruokite Jeruzalės artišokų traškučiais. Jiems paruošti reikės 200 gramų Jeruzalės artišokų, 5 g „Maldon“ druskos.
Supjaustykite Jeruzalės artišoką plonais griežinėliais ir kepkite 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apibarstykite šiek tiek „Maldon“ druska. Papuoškite patiekalą traškučiu.