Tešlai reikės:
- 150 g varškės
- 75 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 60 ml aliejaus
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 250 g miltų
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 100 g migdolų riešutų
- 100 g anakardžių riešutų
- 3-4 v.š. rudojo cukraus
- 0,5 a.š. cinamono
- 1 kiaušinio
- 50 ml grietinėlės
- 2 v.š. obuolių arba abrikosų džemo
Tešla. Kiaušinį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakant supilti aliejų. Sudėti per sietelį pertrintą varškę ir išmaišyti viską iki vientisos masės. Suberti miltus, kepimo miltelius ir užminkyti tešlą. Tešlą dubenyje uždengti ir palaikyti 15 min.
Įdaras. Riešutus sumalti iki mažų gabaliukų. Kiaušinį lengvai išplakti, įmaišyti grietinėlę. Į kiaušinių masę suberti riešutus, cinamoną, cukrų ir išmaišyti. Iškočiojame iš tešlos lakštą maždaug 33x36 cm. Ant viršaus paskirstome įdarą (paspaudžiame jį, kad sukibtų su tešla). Suvyniojame lakštą į standų volelį. Dedame jį į kepimo popieriumi išklotą skardą, perpjauname išilgai, viršuje palikę 2 cm. neįpjautą, ir suvyniojame abi „juostas“ į kaselę (pjūviais į viršų).
Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol pynė gražiai paruduoja. Iškepusią dar karštą konditeriniu teptuku aptepame džemu. Leidžiame atvėsti. Skanaus! P.S. Tešla ne mielinė, tad labai greitai padaroma. Ypač skanus iškepa pyrago viršus.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“