Kol kas galėdama Maroką pasikviesti tik savo virtuvėn, išbandžiau kelis receptus ir vienas iš jų buvo labai vykęs. Tai buvo vištiena su datulėmis ir kuskusu. Šį receptą radau BBC „Good Food“ žurnale, kurį pirkau Londone.
Patiekalas buvo priskirtas kategorijai 'everyday', nes nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų. Vis dėlto, tikrai negalėsite čia pritaikyti epitetų „įprasta“, „kasdieniška“ ir „neišraiškinga“. Vien kvapai virtuvėje gali gerokai susukti galvą...
Vištiena su datulėmis ir kuskusu
Reikės:
- 500 g vištienos blauzdelių/šlaunelių;
- 170 g kuskuso kruopų;
- 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 svogūnų;
- 4 česnako skiltelių;
- dviejų citrinų tarkuotos žievelės ir vienos citrinos sulčių;
- 500 ml vištienos sultinio;
- 1 arb. šaukštelio cinamono;
- 1 arb. šaukštelio malto kumino;
- 12 džiovintų arba šviežių datulių;
- 50 g migdolų riekelių;
- ryšelio šviežių petražolių;
- druskos, pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Blauzdeles pabarstykite druska ir pipirais, gerai apkepkite įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, apie 10 min.
Į didelį kepimo indą suberkite kuskuso kruopas, ant jų uždėkite jau apkeptą vištieną.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnakus – plonais griežinėliais. Įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ir kepkite apie 5 min., kol suminkštės.
Išspauskite vienos citrinos sultis, nutarkuokite jos žievelę ir sudėkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Ten pat pilkite sultinį, berkite smulkiai supjaustytas datules, kuminą ir cinamoną. Viską užvirkite.
Visą keptuvės turinį supilkite ant vištienos ir kuskuso, apibarstykite dalimi migdolų.
Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 180°C orkaitėje 20 min.
Patiekite su kapotomis petražolėmis, tarkuota citrinos žievele ir likusiomis migdolų plokštelėmis.
Šaltinis – „Virtuvės teatras“