- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- 50 g tarkuoto sūrio „Džiugas“
- 3–4 šaukštų šalto vandens
- kelių žiupsnių druskos
- žiupsnio tarkuoto muskato riešuto
Įdarui reikės:
- 400 g vištienos, supjaustytos nedideliais kubeliais (~1 cm dydžio)
- pusės šaukštelio kario miltelių
- 10–12 pievagrybių, supjaustytų plonais griežinėliais
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- sviesto kepimui
- 1 stiklinės virtų ryžių
- druskos, pipirų
Bešamelio padažui reikės:
- 30 g sviesto
- 1 šaukšto miltų
- 1–1,5 stiklinės pieno
- druskos, pipirų
- apibarstyti – saujos tarkuoto sūrio „Džiugas“
Gaminame tešlą:
Miltus su sviestu, druska, pipirais ir muskato riešutu sutriname iki trupinių, suberiame sūrį, supilame vandenį ir užminkome tešlą. Ją atidedame, uždengę, kad neišdžiūtų.
Gaminame įdarą:
Įkaitiname sviestą keptuvėje, suberiame pievagrybius. Bet nesugrūskime jų, jie turi gražiai vienas šalia kito gulėti – kitaip jie neapskrus, o paleis sultis ir ims troškintis, o ne kepti.
Apskrudus grybams, supilame grietinėlę ir truputėlį juos patroškiname, pasūdome. Sudedame grybus į ryžius. Tada įkaitiname dar šiek tiek sviesto ir apkepame vištienos gabalėlius, pabarstome kariu, įberiame druskos ir pipirų. Sudedame vištieną į grybų ir ryžių mišinį.
Išverdame Bešamelio padažą: ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir išmaišome, tada supilame pieną, išmaišome ir kaitiname, kol sutirštės. Padažą supilame ant vištienos ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tešlą iškočiojame ir sudedame į kepimo formą taip, kad ne tik dugnas būtų užklotas, bet ir krašteliai. Tešlą kepame 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada sudedame įdarą, užberiame sūrį ir kepame dar apie 25–30 min.
Valgome karštą!
Kaip rašoma šaltinyje – „Braškės su pipirais“ – žiauriai skanu!