Kai norisi kitokio skonio: džiovintų slyvų blyneliai

2015 m. sausio 13 d. 06:00
Eglė
Reikia:
Daugiau nuotraukų (1)
  • 200 g džiovintų slyvų,
  • 1 kiaušinio,
  • stiklinės miltų,
  • šaukštelio grietinės,
  • riebalų,
  • šaukšto miltinio cukraus,
  • druskos.
Mėtų padažui reikės:
  • 3 šaukštų smulkiai supjaustytų mėtų lapelių,
  • 2 šaukštų rudo cukranendrių cukraus,
  • šaukšto vyno acto,
  • 3-4 šaukštų vandens,
  • perlinio cukraus.
Slyvas būtina gerai išmirkyti karštame vandenyje, išimti kauliukus ir nusausinti. Kiaušinį, miltus, druską, grietinę su trupučiu vandens gerai išplakti, kad tešla lengvai kristų nuo šaukšto.
Į tešlą sudėti supjaustytas slyvas, išmaišyti ir kepti blynus įkaitintoje keptuvėje.
Valgau kartu su mėtų, kurias auginu vazonėlyje, padažu. Jam švieži, smulkiai supjaustyti mėtų lapeliai sumaišomi su cukrumi, vyno actu ir vandeniu.
Apibarstau perliniu cukrumi. Gardaus :)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.