- 200 g džiovintų slyvų,
- 1 kiaušinio,
- stiklinės miltų,
- šaukštelio grietinės,
- riebalų,
- šaukšto miltinio cukraus,
- druskos.
Mėtų padažui reikės:
- 3 šaukštų smulkiai supjaustytų mėtų lapelių,
- 2 šaukštų rudo cukranendrių cukraus,
- šaukšto vyno acto,
- 3-4 šaukštų vandens,
- perlinio cukraus.
Slyvas būtina gerai išmirkyti karštame vandenyje, išimti kauliukus ir nusausinti. Kiaušinį, miltus, druską, grietinę su trupučiu vandens gerai išplakti, kad tešla lengvai kristų nuo šaukšto.
Į tešlą sudėti supjaustytas slyvas, išmaišyti ir kepti blynus įkaitintoje keptuvėje.
Valgau kartu su mėtų, kurias auginu vazonėlyje, padažu. Jam švieži, smulkiai supjaustyti mėtų lapeliai sumaišomi su cukrumi, vyno actu ir vandeniu.
Apibarstau perliniu cukrumi. Gardaus :)