vienos lydekos,
vienos citrinos,
vienos morkos,
saujos razinų,
levandų lapelių,
2 kubelių sodraus daržovių sultinio,
4 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų grietinės,
2 riekelių batono,
svogūno,
skiltelės česnako,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepti.
Papuošimui: citrinų griežinėlių, raudonųjų serbentų uogų, levandų.
Lydeką atsargiai išdarinėkite, nuo odos atskirkite mėsą, pašalinkite ašakas. Mėsą sumalkite, sumaišykite su smulkintais svogūnais, morkomis ir razinomis. Į gautą masę sudėkite krakmolą ir grietinę.
Batono riekeles išmirkykite vandenyje ir taip pat sudėkite. Viską pagardinkite trinta česnako skiltele, pipirais, levandų lapeliais, užpilkite sodraus daržovių sultinio, išmaišykite ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Gautu įdaru įdarykite lydeką ir užsiūkite.
Žuvį ištepkite aliejumi ir kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekite papuošę citrinos griežinėliais su raudonųjų serbentų uogomis ir levandų lapeliais, kurie žuviai suteikia įdomaus aromato, bei skonio. Skanaus.