Reikės:
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 susmulkintų česnako skiltelių,
1 vidutinio supjaustyto svogūno,
2 smulkiai pjaustytų salierų lapkočių,
225 g plautų, nuvarvintų ir išvirtų raudonųjų lęšių,
225 g smulkiai pjaustytų įvairių riešutų (graikinių, anakardžio, bertoletijų),
115 g duonos džiūvėsėlių,
pusės nubraukto šaukšto druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių rozmarino,
ketvirtadalio nubraukto arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos,
4 valg. šaukštų smulkintų šviežių petražolių,
2 kiaušinių,
115 g čederio sūrio,
150 ml trintų pomidorų tyrės,
15 g sviesto,
115 g plonais griežinėliais pjaustytų pievagrybių.
Gaminimas: orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių.
Papuošiau petražole ir levandos šakele. Skanaus!
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias žiemos švenčių patiekalas“.