Užtai į dažną patiekalą gaminant siūloma šliukštelti šlakelį baltojo ar raudonojo vyno, o pabaigoje patiekalą pagardinti konjaku.
Šį kartą siūlau išmėginti vyne troškintą triušį su Provanso žolelėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.
Provanso triušis, troškintas baltame vyne su saulėje džiovintais pomidorais (6 asmenims)
Reikės:
- 1 triušio, padalinto į 8-10 gabalėlių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno, supjaustyto
- 3 česnako skiltelių
- 4-5 juostelių rūkyto kiaulienos kumpio, smulkiai supjaustyto
- 1 stiklinės sauso baltojo vyno
- 1 indelio saulėje džiovintų pomidorų
- 1 šaukštelio Provanso žolelių, lauro lapelio, druskos ir pipirų
- šlakelio konjako
Įkaitinkite špižinį troškintuvą, įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite triušieną iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Išimkite į lėkštelę.
Suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį, ir toliau kepkite maišydami. Kai svogūnai suminkštėja, supilkite vyną ir gerai pagramdykite troškintuvo dugną.
Sudėkite atgal į puodą triušieną, suberkite saulėje džiovintus pomidorus, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų, įmeskite lauro lapą.
Uždenkite ir troškinkite valandą ir kol troškinasi, nepamirškite apversti triušienos gabalėlius, kad prisigertų padažo skonio. Pačioje pabaigoje įpilkite šlakelį konjako ir patroškinę dar porą minučių ir išjunkite kaitrą.
Patiekite su bulvių koše arba su makaronais bei šviežių daržovių salotomis.