Neturiu į tai atsakymų, tik noriu palinkėti jai talento ir sėkmės toliau laviruojant sudėtingais Europos projekto sąsiauriais, nes tame pačiame laive sėdžiu tiek aš, tiek jūs. Lieka tikėtis, kad įgimtas sveikas protas jai padės labiau nei pačios drąsiausios vizijos.
O jos sveiką protą geriausiai iliustruoja paprastas vokiškas patiekalas, kurį ji mėgsta ruošti savaitgaliais. Oldenburgo mieste 2001 m. buvo išrinkta kopūstų karaliene, todėl ir čia neapsieisime be kopūstų.
Kad paruoštum šį patiekalą, nebūtina persikraustyti į Berlyną. Laimė, Lietuva kulinariniu požiūriu labai panaši į Vokietiją.
Rauginti kopūstai, troškinti su alumi ir dešrelėmis
Reikės:
0,5 kg šviežių kiaulienos dešrelių;
1 litro raugintų kopūstų (iš turgaus, aišku, arba pačių paslėgtų);
1 obuolio;
0,5 l alaus (šviesiojo, nestipraus).
Iš pradžių reikia atsargiai apskrudinti dešreles, kad jos nesprogtų. Geriausia tai daryti puode storu dugnu.
Po to ant jų užmetame raugintus kopūstus ir į tarpus prikaišiojame obuolių skiltelių (obuolių šerdį ir žievę, žinoma, prieš tai jau pašalinome).
Gurkštelime alaus (kad patikrintume, ar nesugižęs) ir pilame į puodą. Užverdame, tada sumažiname ugnį ir nieko nejudindami leidžiame viskam burbuliuoti maždaug valandą.
Patiekiame su bulvių koše.