Reikės:
250 g sviesto
200 g cukraus
100 ml auksaspalvio sirupo (cukraus sirupo)
1 arb. š. cinamono
2 arb. š. maltų gvazdikėlių
0,5 arb. š. malto imbiero
2 arb. š. sodos
madžaug 0,5 kg kvietinių miltų
2 kiaušinių
Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su cukrumi, sirupu, prieskoniais ir užvirkite. Leiskite ataušti.
Į ataušusį mišinį berkite sodos, įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite.
Įmaišykite miltus - tešla turi būti gana kieta. Įvyniokite ją į plėvelę ir palikite per naktį šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Pirmiausia iškepkite bandomąją porciją. Ataušę sausainiai turi būti pakankamai kieti. Jeig trūksta miltų, įminkykite dar.
Tuomet iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos sausainiais. Kepkite maždaug 6 minutes. Stebėkite, kad nepridegtų.
Kai atauš, dekoruokite glajumi. Jam sumaišykite 200 g cukraus pudros su puse kiaušinio baltymo.
Skanaus!